Dulakodtak, rendőröket is megsebesítettek a bevándorlók

Az összecsapás azután tört ki, hogy a hatóságok megpróbáltak eltávolítani a táborból egy migránst.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 21. 13:43
Szarajevó, 2021. január 19. Az Európai Unió nyugati országaiba igyekvõ migránsok tisztálkodnak egy meleg vízû forrásban Szarajevó Ilidza elõvárosában 2021. január 19-én. A legutolsó adatok szerint Bosznia-Hercegovinában több mint 6 ezer illegális bevándorló tartózkodik. MTI/EPA/Fehim Demir Fotó: Fehim Demir
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Verekedés tört ki a boszniai főváros közelében fekvő migránstáborban, az illegális bevándorlók két rendőrt is megsebesítettek, valamint rendőrautókat rongáltak meg – közölték a boszniai hatóságok csütörtökön.

A verekedés szerda délután történt, akkor hívták ki a rendőrséget a blažuji táborban kitört verekedés miatt. A dulakodás közben a migránsok két rendőrnek és a tábor egyik dolgozójának is könnyebb sérüléseket okoztak, valamint rendőrautókat és a tábor irodai felszerelését rongálták meg.

Az összecsapás azután tört ki, hogy a hatóságok megpróbáltak eltávolítani a táborból egy migránst, aki korábban rendbontást okozott, társai pedig igyekeztek őt kiszabadítani.

Szarajevó, 2021. január 19.
Az Európai Unió nyugati országaiba igyekvő migránsok tisztálkodnak egy meleg vizű forrásban Szarajevó Ilidza elővárosában 2021. január 19-én. A legutolsó adatok szerint Bosznia-Hercegovinában több mint 6 ezer illegális bevándorló tartózkodik
MTI/EPA/Fehim Demir

A hivatalos adatok szerint jelenleg mintegy 6–8 ezer illegális bevándorló van Bosznia-Hercegovinában. Ők Horvátországon keresztül szeretnének az Európai Unióba jutni, a migránsválság, majd a koronavírus-járvány miatt megerősített határvédelem miatt viszont csak nehezen tudnak továbbmenni. A blažuji táborban körülbelül háromezren tartózkodnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.