Egy helyi lakos a felelős a Nashville-i robbantásért

A tennessee-i hatóságok egyelőre nem derítettek fényt Anthony Quinn Warner indítékaira.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 28. 9:31
null
Nashville, 2020. december 25. Kiégett autók egy robbanás után a Tennessee állambeli Nashville-ben 2020. december 25-én, karácsony elsõ napján. A környezõ épületek beleremegtek a detonáció erejébe. A robbanás oka és a sérültek száma egyelõre nem ismert. MTI/AP/The Tennessean/Mark Humphrey Fotó: Mark Humphrey
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy helyi lakos röpítette levegőbe az egyesült államokbeli Nashville-ben két napja felrobbant lakókocsit, a férfi a detonációban életét vesztette – közölték vasárnap a hatóságok. A nyomozást vezető kerületi ügyész sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a lakóautót egy bizonyos Anthony Quinn Warner robbantotta fel. A detonáció idején Warner a helyszínen volt, ezért életét vesztette, amit DNS-vizsgálattal állapítottak meg.

Nincs arra utaló jel, hogy Warneren kívül másoknak is köze lett volna a robbantáshoz. A tennessee-i hatóságok egyelőre nem derítettek fényt Warner indítékaira, és nem foglalnak állást arról, hogy az eset belföldi terrorizmusnak minősíthető-e. Az amerikai média értesülései szerint Warner elektronikai eszközökkel és riasztórendszerekkel, illetve számítástechnikával is foglalkozott.

Nashville, 2020. december 25.
Kiégett autók a robbanás után a Tennessee állambeli Nashville-ben 2020. december 25-én, karácsony első napján. A környező épületek beleremegtek a detonáció erejébe
Fotó: MTI/AP/The Tennessean/Mark Humphrey

Nashville belvárosában karácsonykor, péntek hajnalban robbant fel egy parkoló lakóautó. A gépkocsiból a detonációt megelőzően bombára és a helyi lakosok evakuálásának szükségességére figyelmeztető hangfelvételt lehetett hallani, és közben zene szólt. A rendőrök ezért gyorsan elkezdték a környék kiürítését, és kihívták a tűzszerészeket. A lakóautó azonban felrobbant, még mielőtt a tűzszerészek a helyszínre érkeztek volna. A detonációban három ember megsebesült.

Kilenc, közelben parkoló autó kigyulladt, és a környéken több tucatnyi háznak betört az ablaka, negyvenegy épületben keletkeztek károk, emellett több fát is kidöntött a detonáció.

A robbanásban megrongálódott az AT&T amerikai távközlési vállalat telefonközpontja, ami fennakadásokat okozott a mobil-, valamint a vezetékes telefonszolgáltatásban Tennessee, Kentucky és Alabama államban is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.