Egy kidöntött fával rongálták meg a kerítést a migránsok a görög-török határon

Forrás: MTI2020. 03. 22. 21:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb incidens történt a görög-török határon vasárnap, mintegy kétszáz migráns kidöntött egy fát és ezzel megrongálta a Kasztaniesz/Pazarkule átkelőhely közelében a határkerítést – közölte a görög közszolgálati televízió.

A görög biztonsági erők könnygázzal szorították vissza a határon átjutni akaró migránsokat, majd biztosították a helyszínt.

Migránsok tömege indult meg Görögország felé azt követően, hogy február végén Ankara bejelentette: a török hatóságok már nem tartóztatják fel azokat, akik Törökország területéről az Európai Unióba kívánnak menni. Recep Tayyip Erdoğan török elnök korábban többször fenyegetőzött a határok megnyitásával.

Görögország a határvédelme megerősítésével reagált és felfüggesztette a menedékkérelmek befogadását. A görög rendőrség szerint mostanra már csak néhány száz migráns tartózkodik a határ török oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.