Egy nap alatt több száz migráns szállta meg Kanári-szigeteket

Több mint hétszáz illegális bevándorló érkezett pénteken az afrikai partoktól a Kanári-szigetekre. Ilyen tömeges migrációra 2006 óta nem volt példa a Spanyolországhoz tartozó atlanti-óceáni szigeteken – jelentette a helyi média.

Forrás: MTI2020. 10. 10. 13:30
null
Morales, 2020. október 2. Az Egyesült Államokba tartó hondurasi kivándorlók egy csoportja ételosztásra vár a guatemalai Moralesben 2020. október 2-án. Nagyjából háromezer migráns indult útnak csütörtökön Hondurasból az Egyesült Államok felé, több mint kétharmaduk engedély nélkül átkelt a guatemalai határon. MTI/EPA/EFE/Esteban Biba Fotó: Esteban Biba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint hétszáz ember 22 facsónakon indult el a legalább száz kilométeres útra, de közben mentőhajók fedélzetükre vették őket.

2006-ban több mint 31 ezer migráns jutott el Afrikából vízen a Kanári-szigetekre. Azóta idén próbálkoztak a legtöbben az átkeléssel. Január óta 7500-an értek át, míg tavaly csak 2700-an.

Az út nagyon veszélyes a kis csónakoknak, csak becslések vannak arra, hogy hányan vesznek oda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.