Egy oxfordi professzor koronavírus adót fizettetne az idősekkel

Egészen megdöbbentő ötlettel állt elő egy közgazdász. A gazdasági problémák orvoslására vezettetne be koronavírus adót az időseknek. Ezzel azt az „igazságtalanságot” küszöbölné ki, hogy a fiatalok is karanténban kell hogy maradjanak, pedig ők nem is veszélyeztetettek – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 15. 16:41
null
Domaszék, 20191004. Nyugdíjasünnep az Idősek Világnapja alkalmából a sportcsarnokban. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország Fotó: Frankk Yvette
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jan-Emmanuel De Neve az Oxfordi egyetem professzora úgy érzi, hogy bár az idősebb generáció jobban szenved a járványhelyzetben, a következményekkel a fiataloknak kell majd számolniuk.

A VRT híreknek elmondta, hogy ők azok, akik a legkevesebbet nyernek a karanténon, mivel őket kisebb mértékben veszélyezteti a vírus, de mégis bent kell maradniuk. „Az idősebbeknek meg kell érteniük, hogy a fiatalok feláldozzák önmagukat, mind gazdaságilag, mind szellemileg” – fogalmaz a gazdasági szakértő.

Azt javasolná, hogy az idősebbek fizessenek egy koronavírus-adót, hogy ezzel ellensúlyozzák a fiatalok veszteségeit. Ugyanakkor javaslatát nem részletezte, például, hogy mekkora lenne ez a befizetés, vagy mi lenne a helyzet azokkal, akik anyagilag nem bírnának el még egy adót – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.