Egy új európai pártcsalád létrehozásán dolgozik Matteo Salvini

Ez ügyben kapcsolatban állunk a magyarokkal, a lengyelekkel és más pártokkal is – fogalmazott az olasz politikus.

2021. 03. 09. 13:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy új európai uniós pártcsalád létrehozásán dolgozik Matteo Salvini

– tudatta a Liga vezetője abban az interjúban, amit Annalisa Chirico újságíró készített vele a Facebookon az olasz politikus 48. születésnapja alkalmából.

Az olasz bevándorlásellenes politikus úgy fogalmazott:

Kapcsolatban állunk a lengyelekkel és más országok politikai erőivel, magyarokkal is, hétfőn a magyar főkonzullal találkoztam Milánóban.

Újságírói kérdésre elmondta azt is: nincs napirenden, hogy az Európai Parlamentben (EP) a Liga az Európai Néppárt frakciójához csatlakozna. Ezzel kapcsolatban elmondta:

Valami újra van szükség, mivel egy bizonyos típusú Európa, idejétmúlt gondolkodásmóddal, nem képes választ adni a vészhelyzetekre, 2021 igényeire.

A néppárthoz való csatlakozással kapcsolatos megjegyzésével egyébként Salvini arra reagált, hogy a Fidesz és a jobbközép pártcsalád múlt heti szakítása után az olasz sajtóban találgatások jelentek meg arról, hogy a Liga esetlegesen fontolóra veheti a néppárti frakcióba való átülést. A Liga jelenleg az Identitás és Demokrácia képviselőcsoport tagja az Európai Parlamentben.

Salvini az interjúban egyebek mellett az olasz belpolitikában bekövetkezett változásokról, valamint az európai uniós vakcinahiányról is beszélt. Mint fogalmazott:

az Európai Unió teljesen téves szerződéspolitikát követett, és emiatt „Brüsszelben egyeseket el kellene bocsátani állásukból”.

Kijelentette, Európa tévedett, ezért most Olaszország is mindenhol vakcinát keres, valamint vakcinagyártásra is kész átállni.

Hangoztatta, hogy a Draghi-kormány hivatalba lépésével minimálisra csökkent a pártok közötti megosztottság az új koronavírus-járvány közepette. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy Olaszországban a járvány halottainak száma meghaladta a százezret.

Szoros együttműködés. Matteo Salvini a milánói magyar főkonzullal, Csiszár Jenővel egyeztetett, egyebek mellett a koronavírus elleni oltási kampányról és az idegenforgalom újraindításáról – közölte az olasz Liga párt még hétfő este. A Salvini közösségi oldalán közzétett tájékoztatás szerint a találkozó az Olaszország és Magyarország közötti együttműködés lehetőségeit érintette az oltási kampány, az idegenforgalom, a sport, valamint a vállalatok támogatása terén. A találkozóra a volt olasz belügyminiszter hétfői milánói tartózkodása alkalmával került sor.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.