Egyre több ország lép fel Soros György és tevékenysége ellen

Rövid elemzés a Soros György szervezetei ellen fellépő országokról és intézkedéseikről.

Forrás: Tűzfalcsoport2020. 10. 19. 13:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tűzfalcsoport nevű oldal legutóbbi összefoglaló írásában a népszerű Dr. Steve Turley konzervatív tudós és megmondóember Youtube-videóját elemzi, amelyben sorra veszi azokat, a mostanra alaposan meggyarapodott számú országokat, amelyek vezetői nyíltan tettek intézkedéseket Soros György és nemzetközi befolyása ellen.

A sort Magyarországgal kezdi, ugyanis szerinte „senki nem jelentett még akkora fenyegetést Sorosra és az általa elképzelt korlátlan globalizmusra, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök”. Indokként felhozta a Stop Soros nevű törvénycsomagot, a CEU-val szembeni fellépést és azt a tényt, hogy 2018 decemberében a Nyílt Társadalom Alapítvány bejelentette, hogy Berlinbe költöznek, mert lehetetlennek tartják munkájuk folytatását Budapesten – írja videóelemzésében a csoport.

Majd megjegyzik, kiegészítve a megmondóembert, hogy bár az USA-ból nem lehet egykönnyen – már csak a nyelvi korlátok miatt is – belelátni a magyar helyzetbe, de tudható, hogy a Közép-európai Egyetem még mindig működik, csupán az angol nyelvű képzéseket költöztették Bécsbe. A Soros-hálózat hazai zászlóshajói pedig gond nélkül működnek a gazdájuk pénzéből, például gyermekeket érzékenyíteni kívánó LMBTQ-mesekönyvet adnak ki... – írja elemzésében a csoport.

Összegzésüket az országok és vezető politikusaik intézkedéséinek felsorolásával folytatják: hazánkat a sorban Lengyelország követi, ahonnan még 2018 augusztusában tiltották ki Soros György egyik szervezőjét, agitátorát, akit visszaküldtek Ukrajnába, és effektíve kitiltották az EU-ból. A sort Macedóniával folytatják, ahol szintén aktívan próbálják Sorost kiűzni az országból. Nem meglepő módon a felsorolásba bekerült Oroszország is, ahol törvényi szinten tiltották meg Sorosnak, hogy az országban működő szervezeteket finanszírozzon. Törökország elnöke is fellépett a Soros-hálózat ellen, Pakisztánban pedig még ennyi magyarázatot sem adtak, amikor 2017-ben arra kényszerült Soros alapítványa, hogy bezárja helyi képviseletét, és a Fülöp-szigeteken sem bánnak kesztyűs kézzel Sorossal és sleppjével. Szingapúrt hazánkhoz hasonlították a Sorossal szembeni politikájuk tekintetében, végül Dél-Amerikát említik, ahol van még remény, Jair Bolsonaro brazil elnök ugyanis már beiktatásának napján felhatalmazta a kormányát, hogy monitorozzák az országban működő NGO-k tevékenységét és finanszírozását.

Az írás teljes tartalma ITT érhető el.

A felvidéki magyarok sem kérnek Soros embereiből

A Tűzfalcsoport Blogstar nevű oldala nem egészen két évvel ezelőtt írt az Eötvös Csoport eltartott kisujjú álkonzervatívjairól, akik annyira jobboldaliak, hogy hivatalos médiapartnerük akkor az Index.hu volt. Nem tudni, hogy most váltottak-e a Telexre. A cikk írásakor azonban a következő eseményüket a nemzetpolitika témakörében rendezte a csoport egyik tagja, az egyébként magát felvidéki magyarok közé tartozónak valló Fiala-Butora János részvételével.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.