Elbocsátották a Newsweek egyik újságíróját, mert hamis történetet közölt Donald Trumpról

A lap felelős szerkesztői kivizsgálták, hogyan is született a hamis történet, és korrigálták a cikket. Egyúttal közölték, hogy az elnökről és a kormányzatról a jövőben másik újságíró tudósít majd.

Forrás: MTI2019. 12. 01. 20:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonnali hatállyal elbocsátották szombaton a Newsweek című amerikai hetilap portáljának egyik újságíróját, mert hamis történetet közölt Donald Trump amerikai elnökről.

Jessica Kwong újságírónő – aki a Twitter-oldalán „Trump kormányzatáról és családjáról” tudósító politikai újságíróként mutatkozik be – még csütörtökön, a Hálaadás napján közölt tudósítást az elnökről.

„Hogyan tölti a Hálaadást Trump? Twitter-bejegyzéseket ír, golfozik és minden mást csinál” – írta az újságírónő.

Donald Trump a Hálaaadás ünnepét Afganisztánban, az ott szolgálatot teljesítő katonák körében töltötte. Igaz, előre be nem jelentett látogatás volt ez, de a Kwong írásának publikálásakor az amerikai sajtó már részletesen beszámolt az elnök afganisztáni vizitjéről.

A lap felelős szerkesztői kivizsgálták, hogyan is született a hamis történet, és korrigálták a cikket. Egyúttal közölték, hogy az elnökről és a kormányzatról a jövőben másik újságíró tudósít majd. Jessica Kwong szerződését megszüntették.

Donald Trump és fia, ifjabb Don Trump egyaránt a Twitteren reagált a történtekre. Az elnök azt írta: „Azt hittem, a Newsweek már nem is létezik”. A fia pedig megjegyezte: „Hamis hírgyár hamis híreket fog gyártani”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.