Elefántok sebesítettek meg 18 embert egy buddhista felvonuláson Srí Lankán

Forrás: MTI2019. 09. 09. 20:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-ázsiai szigetország adminisztratív fővárosában, Kóttéban rendezett szombat esti ünnepségről közzétett felvételen az látható, amint az egyik állat hirtelen futásnak ered a tömegben.

A megrémült emberek szétszélednek, néhányan közülük a menet elején haladó másik állathoz futnak, amely ugyancsak futni kezd. A videón látszik, ahogy a díszes palástba öltöztetett elefánt hátán ülő férfi leesik, és majdnem agyontapossa az állat.

Két helyi kórház munkatársai hétfőn elmondták, hogy 18 sérültet kezeltek a felvonulást követően, közülük 16-ot már haza is engedtek. A bent maradó két sérült egyikét hasi károsodás gyanúja miatt tartják megfigyelés alatt, míg a másikat fülsérülés miatt kezelik.

A díszbe öltöztetett elefántok szerves részei a buddhista felvonulásoknak Srí Lankán. A vagyonos családok tulajdonában lévő ormányosok gazdáik jólétét szimbolizálják és gyakran adják kölcsön őket az országszerte zajló felvonulásokra. Néhány buddhista templomnak saját elefántjai vannak.

Múlt hónapban egy csontsoványra fogyott 70 éves nőstényelefántról készített felvételek keltettek felháborodást a szigetországban.

A Save Elephant Foundation nevű szervezet szerint a Tikiri nevű állat egyike volt annak a 60 elefántnak, amelyeket tíz egymás követő estén át dolgoztattak egy buddhista fesztiválon Kandyban. Tikiri testét díszes lepellel fedték el, hogy ne tűnjön fel a soványsága.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.