Elemző: új pártprogramot kell kidolgoznia a CDU-nak

Új pártprogramot kell kidolgoznia a német Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) – vélekedett Kiss J. László, a Corvinus Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Forrás: MTI2019. 11. 22. 21:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemzőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke pénteken Lipcsében a párt kongresszusán a személyi viták lezárását sürgette és egységet szorgalmazott, egyúttal közölve: a nyugalom helyreállításáért akár távozni is hajlandó.

Kiss J. László azt mondta: választást csak úgy lehet nyerni, ha az egységet megőrzik.

Megjegyezte: a CDU eredeti pártprogramjának céljai mostanra elhalványodtak, ezért most új irányba „kell navigálni a CDU hajóját”.

A következő egy évben a pártnak új alapprogramot kell kidolgoznia, amelyet a társadalom támogatásával sikerre tud vinni. Ehhez olyan programra van szükség, amelyben a szociáldemokratákkal szembeni különbségeket hangsúlyozzák – jelentette ki a Corvinus tanára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.