Életjeleket fedeztek fel a mentők a bejrúti romok alatt

Életjeleket véltek felfedezni a romok alatt Bejrútban a mentők csütörtökön, egy hónappal a hatalmas robbanás után – adta hírül a NNA libanoni hírügynökség.

Forrás: MTI2020. 09. 04. 8:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentés szerint egy mentőkutyás csapat mozgást érzékelt egy összeomlott ház alatt.

A felszínen műszerekkel olyan jeleket fogtak, amely szívverést és légzést sejtetnek, és a hőérzékelő értéke is élet lehetőségére utalt.

A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, ám idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk. Az akciót pénteken reggel folytatják.

A mentés körül tömeg gyűlt össze, amely feldühödött a művelet megszakításán. A helyszínt a libanoni hadsereg katonái biztosítják. Összetűzés nem történt.

Az augusztus 4-én nagy valószínűséggel gondatlanságból bekövetkezett, nagy erejű robbanások miatt 190-en haltak meg és mintegy hatezren sérültek meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.