Elfogadhatatlan a kettős mérce alkalmazása Lengyelországgal szemben

Magyarország számára ugyanúgy elfogadhatatlan a kettős mérce Lengyelországgal szembeni alkalmazása, ahogy mindazok számára, akik a jogállamiság alapjait tiszteletben tartják – jelentette ki Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) parlamenti képviselő szerdán az MTI-nek Strasbourgból telefonon nyilatkozva.

Forrás: MTI2020. 01. 29. 14:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) kedden úgy döntött, hogy vizsgálatot indít a lengyel demokratikus intézmények működésével és a jogállamiság lengyelországi helyzetével összefüggésben.

Csenger-Zalán Zsolt kijelentette, Magyarország mindenféle kettős mércét elutasít, az ugyanis aláássa a jogállamiságot, a jogbiztonságot, az azonos bánásmód iránti jogos igényt. Hangsúlyozta, hogy a Lengyelországgal szembeni eljárás megindításáról szóló szavazás alkalmával „ismételten a liberális, különböző Soros-szervezetek által támogatott vélemény kerekedett felül”.

„Felháborító, hogy a vitaindítók kettős mércét alkalmaznak a közép- és kelet-európai országokkal szemben” – fogalmazott.

Noha más országokban is van példa hasonló intézkedésekre, Lengyelország esetében ezeket antidemokratikusnak, az európai értékekkel ellentétesnek tekintik – hangoztatta.

„Boszorkányüldözés folyik Lengyelországgal szemben” – jelentette ki.

Magyarország minden fórumon felemeli a szavát a kettős mérce alkalmazása ellen, és elmondja véleményét a Lengyelországgal szemben indított eljárásról. Szavazataival támogatni fogja a lengyel álláspontot, amely a keddi szavazáson sajnálatos módon kisebbségben maradt – tette hozzá a fideszes képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.