Elfogták Olaszország hónapok óta „körözött” medvéjét

Elfogták kedden Olaszország „körözött” medvéjét: az állat kilenc hónapja randalírozott az észak-olaszországi Trento megyében az után, hogy megszökött egy ketrecből.

Forrás: MTI2020. 04. 29. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erdészek egy úgynevezett csőcsapda segítségével fogták el a 167 kilogrammos barnamedvét a Tione di Trento közeli hegyekben, majd egy állatgondozó központba szállították – közölte a helyi sajtó.

A nagyjából négyéves ragadozó, amely tavaly júliusban egy elektromos kerítéssel és fallal körülvett területről szökött meg, jelentős károkat okozott a földműveseknek és állattenyésztőknek is. A téli álom leteltével pedig ismét több állatot széttépett az erdészek szerint jó állapotban lévő medve.

Múlt nyáron már az olasz kormány is foglalkozott a medve okozta problémával: miután az állatvédők ellenkezése ellenére Maurizio Fugatti megyei elnök elrendelte a kilövését, Sergio Costa környezetvédelmi miniszter megtiltotta a medve megölését.

A barnamedvék száma növekszik Trento autonóm megyében, az elmúlt hónapokban a ragadozók több állattal is végeztek. A megye több szabadságot követel a veszélyes állatok elfogása és kilövése terén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.