Elfogták Thaiföldön az olasz csalót, aki George Clooney nevében alapított fiktív divatmárkát

Évekig tartó Interpol-körözés után elfogtak Thaiföldön egy férfit, aki George Clooney nevével visszaélve csalt ki áldozataitól 2 millió eurót (650 millió forint) egy, a hollywoodi filmsztár nevét viselő divatmárka állítólagos megalapítására.

Forrás: MTI2019. 06. 17. 22:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 58 éves Francesco Galdelit és feleségét, a 45 éves Vanja Goffit szombaton, Pattaja világhírű üdülőhely melletti otthonában tartóztatták le. A csalót maga a hollywoodi filmcsillag jelentette fel.

Az olasz Bonnie és Clyde becenéven is emlegetett bűnözőpáros férfi tagját 2014-ben egy milánói bíróság több mint nyolc év szabadságvesztésre ítélte, de csak távollétében, mert a pár röviddel a bírósági tárgyalás előtt, amelyen Clooney személyesen is megjelent, külföldre szökött.

Egyes sajtójelentések szerint Galdeli olykor önmagát adta ki Clooneynak, a Thaiföldön róla most közzétett fotókon azonban kevés hasonlóságot mutat a színésszel. Annak idején felbukkantak olyan manipulált fotók is, amelyeken a világsztár társaságában volt látható a csaló.

Az ál-Clooney-t 2014 júliusában egyszer már őrizetbe vették egy pattajai szállodában, de a csalónak akkor sikerült megszöknie a börtönőrök megvesztegetésével.

Az olasz média értesülése szerint a Thaiföldre menekült „olasz Bonnie és Clyde” az utóbbi időben hamis Rolex-órák eladásából élt, oly módon, hogy egyes ügyfeleiknek óra helyett csak egy doboz konyhasót küldtek.

A párt várhatóan kiadják Olaszországnak, előtte azonban még ki kell fizetniük a bírságot azért is, mert a vízumszabályok megsértésével tartózkodtak a délkelet-ázsiai országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.