Elismerte a külügyminiszter, hogy veszélyeket rejt a bevándorlás

A bécsi terrortámadás után fordulatot vett a kormány politikai narratívája, ahogy a külügyminiszter nyilatkozata szerint mégis fontos a határvédelem és a migráció kockázatot jelenthet – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 11. 06. 11:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Végre-valahára”, fogalmazott Adolfo Urso az Olasz Testvérek párt képviselője, reagálva Luigi Di Maio külügyminiszter szavaira – írja a V4NA Hírügynökség.

Az olasz diplomácia vezetője azután foglalt állást a migráció korlátozása és a határellenőrzések erősítése mellett, hogy egész Európát megrázta az Ausztriát ért terrortámadás.

Az esetet követően országszerte teljes készültséget rendeltek el a hatóságoknak, és kedden a nemzeti közrendért és biztonságért felelős bizottság úgy határozott, hogy szigorítják a határvédelmet és ehhez a hadsereget is bevetik majd.

Di Maio arról úgy fogalmazott, „a határvédelem minden állam kötelessége és joga” és rámutatott, hogy a terroristák akár Olaszországot is megtámadhatták volna. Arról is beszélt, hogy a migráció valóban lehet kockázatos és reálisan kell vizsgálni a kérdést, mivel ha egy országnak nincs elegendő forrása, hogy segíteni tudjon, akkor nem tudja befogadni a migránsokat. – Így mi is és ők is rossz helyzetbe kerülünk – fogalmazott.

Giorgia Meloni ugyanakkor kétkedve fogadja a külügyminiszter szavait. Elmondta, hogy míg Di Maio határvédelemről beszél, addig a kormány mindent megtesz azért, hogy szélesre tárja az ország kapuit a migránsok előtt.

https://www.facebook.com/watch/?t=5&v=805968100250647

Hasonló kritikát fogalmazott meg a kormány kettős mércét alkalmazó szemben Matteo Salvini is, aki arra mutatott rá, hogy a koronavírus kapcsán is kivételeznek a bevándorlókkal, mert míg az olasz polgárokat megbírságolják és hazaküldik, ha megszegik a kijárási tilalmat, addig az illegális bevándorlóknak megnyitják a kikötőket. – Tehát a miniszterelnök egészségügyi rendelete nem vonatkozik a migránsokra – fogalmazott a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.