Az Európai Bizottság elismerte, hogy valóban hiba történt

Több tízezer aláírás hiúsulhatott meg az Európai Bizottság informatikusai miatt.

Forrás: v4na.com2020. 05. 09. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elégtelen szerverkapacitásra hivatkoztak az Európai Bizottság informatikusai, amikor az őshonos nemzeti régiók védelméről szóló európai polgári kezdeményezés aláírás-gyűjtő oldala leállt. Az informatikusok számításai szerint csak a szerdai szerverleállások miatt több tízezer aláírás hiúsult meg, ami tetemes szám, tekintve, hogy az európai polgári kezdeményezések esetén 1 millió aláírásra van szükség legalább 7 uniós tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament (EP) napirendre vegye a témát – olvasható a V4NA oldalon.

A V4NA megkérdezte a brüsszeli apparátust a konkrét esetről. Szerette volna megtudni, hogy ki a felelős azért, hogy egy polgári kezdeményezés egy hiba miatt akár meg is hiúsulhat? Valamint az után is érdeklődött, hogy állhatott-e szándékosság a háttérben, vagy csak ennyire felkészületlen a honlap üzemeltetésért felelős stáb. Arról is kérdezte a Bizottságot, hogy tudnak-e arról, hogy más polgári kezdeményezéseknél is előfordult-e hasonló akadályozó tényező?

Bár konkrét kérdéseire nem kaptott választ, azt elismerték, hogy valóban technikai hiba lépett fel az aláírásgyűjtés során. Továbbra is kérdés tehát, hogy hány aláírás veszett el ilyen módon, illetve az is, hogy más kezdeményezések is kudarcba fulladhatnak-e ilyen banális hiba miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.