Engedélyezték a választásokat Madridban

Egy hónap és újraindulhat Olaszország, a katalánok áprilistól oltják a lakosságot. A volt olasz miniszterelnök lett a Demokrata párt főtitkára, májusban választások lesznek Madridban.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 15. 20:47
Former Italy's Prime Minister Enrico Letta gestures as he delivers a keynote speech during the "Project Europe" event in Madrid
Former Italy's Prime Minister Enrico Letta gestures as he delivers a keynote speech during the "Project Europe" event in Madrid February 27, 2014. REUTERS/Sergio Perez (SPAIN - Tags: POLITICS) - GM1EA2S04MW01 Fotó: REUTERS Forrás: REUTERS/Sergio Perez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónap múlva újraindíthatják Olaszországot

Matteo Salvini a Mario Draghi vezette kormány eredményeit méltatja. A korábbi járványügyi biztos távozása után az országos oltási program felgyorsult és a vakcina helyi előállítására is megnyílt a lehetőség. Draghi azt is elérte, hogy az Olaszországban előállított vakcinákat ne szállíthassák külföldre.

„A bevándorlás politikában is változásokat léptetünk életbe” – részletezi jövőbeli terveit a Liga elnöke. Salvini úgy véli egy hónap múlva elkezdődhet az ország újraindítása.

Forrás: IL TEMPO; IL GIORNALE

A katalánok áprilisban kezdik az oltást

A katalánok készen állnak a lakosság beoltására áprilisban. Marc Ramentol, egészségügyi főtitkár azt nyilatkozta, hogy a terv sikere csak azon múlik, hogy megkapják-e a beígért mennyiségű oltóanyagot a központi kormánytól. Hozzátette, hogy a legveszélyeztetettebbeket már immunizálták Katalóniában. Spanyolországban már közel 16 ezer ember kapta meg valamelyik oltóanyag mindkét dózisát és nagyjából 2 millió 200 ezer embert pedig már beoltottak az első adag vakcinával.

Forrás: 20 MINUTOS

A volt olasz miniszterelnök lett a Demokraták főtitkára

Enrico Lettát választották a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkárának. Letta a párt alapító tagja, valamint 2013 és 2014 között az ország miniszterelnöke volt. Az identitását vesztett párt újjáépítése és megerősítése vár Lettára, amely Nicola Zingaretti lemondása után a második legfontosabb párt pozíciójából a negyedikbe csúszott vissza. Letta első számú célkitűzéseként az Olaszországban született külföldiek állampolgársághoz juttatását (IUS SOLI) jelölte meg, ami közel 800 ezer gyermeket érint. Az új főtitkár törekvései felháborodást váltottak ki a jobboldal köreiben.

Forrás: REPUBBLICA; REPUBBLICA

Májusban választások lesznek Madridban

Zöld utat adott a legfelsőbb bíróság a május 4-ei madridi választásoknak, ezzel egyben el is utasították a madridi közgyűlés feloszlatása elleni fellebbezést és a regionális elnök, Isabel Díaz Ayuso ellen benyújtott bizalmatlansági indítványokat is, mert túl későn, már csak a feloszlatás után nyújtották be azt.

A belpolitikai viszály, amely elvezetett az előrehozott madridi választások kihirdetéséig Murciából indult, ahol az elnök ellen beadtak egy bizalmatlansági indítványt azért, mert nem vonta felelősségre a januárban soron kívül beoltott köztisztviselőket.

Forrás: 20 MINUTOS

Borítóképen: Enrico Letta; Forrás: Reuters

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.