Erős robbanás rázta meg a svédországi Linköpinget, többen megsérültek

Erős robbanás rázta meg a dél-svédországi Linköping városát pénteken. A detonációban 19 ember megsérült, több épület megrongálódott – közölték helyi rendőrségi és egészségügyi források pénteken.

Forrás: MTI2019. 06. 07. 14:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok közleménye szerint 19 ember szenvedett könnyebb sérüléseket, őket a közeli kórházakba vitték.

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a robbanást, de tűzszerészek egy csoportja már úton van a helyszín felé. A rendőrség nyomozást indított.

A rendőrség szóvivője, Björn Öberg elmondta, hogy a helyszínt kordonokkal zárták körül, arról azonban nem osztott meg információkat, hogy mi okozhatta a detonációt.

A svéd közszolgálati rádió beszámolója szerint a robbanásban megrongálódtak egy ötemeletes lakóház ablakai és erkélyei, valamint más épületek is.

A 150 ezer lakosú Linköping Stockholm és Göteborg között körülbelül félúton helyezkedik el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.