Erőszakolót buktatott le a bekapcsolva felejtett kamera

Online oktatás szünetében bekapcsolva hagyott kamera buktatta le a diákot zaklató rokont.

Forrás: MW2020. 10. 19. 13:46
null
Hétéves rokonát zaklatta a tizennyolc éves Cartell Walls Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába kérte a tanár az elsősöktől, hogy a szünetben legyen kikapcsolva a mikrofon és a kamera, egy kislánynál bekapcsolva maradt. Így bukott le végül az erőszaktevő rokon.

Egy éve folyamatosan zaklatta a kislányt az unokatestvére szexuálisan. A dologra úgy derült fény, hogy egy online óra keretében a tanár a szünetben azt kérte az elsősöktől, hogy kapcsolják ki a kamerát és a mikrofont, a kislánynál azonban a kamera bekapcsolva maradt.

Ekkor megjelent a 7 éves gyerek mellett a 18 éves unokatestvére, aki szexuálisan elkezdte zaklatni a kislányt. Mindezt a diákok és a tanár is látta, aki azonnal jelentette az esetet. A rendőrség beszámolója szerint a gyerekek az online órán szexuális aktus közben látták a kislányt és zaklatóját.

Hétéves rokonát zaklatta a tizennyolc éves Cartell Walls
Fotó: Twitter

Az incidens után nem sokkal a rendőrök le is tartóztatták a zaklatót, a chicagói Catrell A. Wallst, aki azt mondta, nem tudta miért csinálta a rettenetes dolgokat az unokatestvérével. Mint kiderült egyébként, a fiatal férfi óvadék ellenében volt szabadlábon egy fegyveres ügy miatt.

Walls ügyvédje most azzal védekezik, hogy a fiatal férfi figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban szenved, ezért nem tudja helyesen kezelni az impulzusait.

A lányok és fiatal nők többsége tapasztal zaklatást a világhálón

A lányok és fiatal nők többsége szenved el zaklatást a világhálón globálisan – derül ki egy hétfőn megjelentetett nemzetközi tanulmányból.

A Plan International nevű brit székhelyű civil szervezet szerint az általa megkérdezett mintegy 14 ezer lány és fiatal nő 58 százalékának vannak személyes tapasztalatai a zaklatásról a közösségi médiában.

Az eredményeket illetően megfigyelhetőek regionális különbségek, a legtöbben – a válaszadók 63 százaléka – Európában számoltak be online zaklatásról, őket követi Latin-Amerika 60 százalékkal, majd 58 százalékkal az ázsiai és csendes-óceániai térség, 54 százalékkal Afrika, s végül 52 százalékkal Észak-Amerika.

Az online erőszakról valaha készített legnagyobb kutatásnak számító tanulmány szerint a legtöbb zaklatás a Facebookon történik, majd az Instagram és a WhatsApp következik.

„A lányokat túl gyakran zaklatják, bántalmazzák, és elűzik őket az online térből” – mondta a jelentés ismertetésekor Anne-Birgitte Albrectsen.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.