Észak-Indiában szakadékba zuhant egy busz, többen meghaltak

Legalább tíz ember meghalt, 26 megsérült, többen súlyosan amikor szakadékba zuhant egy busz az Észak-Indiában fekvő Himácsal Prades államban – közölte vasárnap a helyi rendőrség.

Forrás: MTI2019. 04. 28. 13:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baleset az állam székhelyétől, Simlától 327 kilométerre északnyugatra lévő Pancspulla településnél volt. Az utasokkal teli jármű vezetője egy 90 méteres meredélynél elvesztette uralmát a busz felett a hegyvidéki terepen.

A sofőr, aki túlélte a szerencsétlenséget azt mondta, hogy szerinte a rossz időjárási körülmények miatt nem lehetett fékezni és ez vezetett a tragédiához.

A szombat éjszaka történt baleset helyszínére mentőalakulatot vezényeltek, amelynek tagjai a helyiekkel karöltve vasárnap reggelig azon munkálkodtak, hogy kiemeljék a sebesülteket és a halottakat.

A közúti balesetek gyakoriak Indiában, évente mintegy 150 ezren halnak meg az utakon.

A baleseteket általában a sofőrök figyelmetlensége, illetve a közutak és a járművek rossz állapota okozza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.