Ezernél is több dzsihadista adta meg magát

Mintegy 1300 dzsihadista adta meg magát csütörtökön családtagjaival együtt a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű milíciaszövetség tagjainak az Iszlám Állam dzsihadista szervezet utolsó szíriai zárványa, Baghúz elleni ostromban – közölte az SDF szóvivője Musztafa Bali.

Forrás: MTI2019. 03. 15. 9:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adnán Afrin SDF-parancsnok a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy két napig tartó heves összecsapások után a harcok csütörtökön enyhültek.

Az SDF vasárnap jelentette be a Baghúz elleni ostrom folytatását, miután az azt megelőző napban nem érkezett újabb civil a területről.

Az Egyesült Államok támogatását élvező kurd vezetésű milíciaszövetség több mint egy hónapja indította meg offenzíváját, amelyet rendszeresen le kellett állítani a polgári személyek evakuálása miatt.

Az utóbbi hetekben ezrek hagyták el a délkelet-szíriai Baghúzt. Sokan közülük az Iszlám Állam harcosainak feleségei és gyerekei voltak.

Az iraki határ közelében fekvő Baghúz maroknyi faluból, tanyából és termőföldekből áll, és ez az utolsó lakott enklávé, amely az Iszlám Állam ellenőrzése alatt áll.

Baghúz felszabadítása mérföldkő lenne a szélsőségesek elleni harcban, ám a terrorszervezet akkor is fenyegetést jelent majd, ha „kalifátusa” elveszti minden területét, mert továbbra is lehetnek alvó sejtjei, merényleteket követhet el és maradhatnak még fegyveresek a gyéren lakott sivatagos vidéken rejtőzködve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.