Ezért támogatja a migrációt a baloldali olasz kormány

A területalapú tartózkodási engedély tervezet bukása után az olasz kormány a járványhelyzetre hivatkozva szeretne teljes amnesztiát adni az illegális bevándorlóknak. A Liga párt szerint azonban kormányt a látszólagos segítség helyett sötétebb érdekek motiválják – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 08. 19:24
null
Afrikai migránsok csoportja Tripoli külvárosában munkára várva A szerző felvételei Fotó: Jetnyak Yeti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ius soli, avagy a terület alapú tartózkodási engedélyre vonatkozó terveik bukása után az olasz koalíciós kormány újabb tervvel állt elő, hogy legalizálja az országba érkezett illegális bevándorlókat. Ez a „ius Covid” engedély, ami a járványhelyzetre hivatkozva adna feltétel nélküli letelepedési- és munkalehetőséget az olaszországi migránsoknak. Az indítvány értelmében teljes amnesztiát kapnának és lehetőséget, hogy immáron ne csak feketén dolgozhassanak az olasz piacon. Azonban a terv hátsó motivációi túlmutatnak az egyszerű humanitárius segítségnyújtáson.

Már Fabio Rampelli az Olasz Testvérek párt elnöke is rámutatott , hogy az Olasz kormány 600 ezer illegális migránst fogna be idénymunkára, miközben az ország lakosai tömegesen válnak munkanélkülivé. A Liga Párt képviselője Nicola Molteni azt is kijelentette, hogy ez „őrültség” és az országnak nem kellenek „védelem, jogok nélküli és éhbérért dolgozó rabszolgák”. Az olasz kormány Rampelli szerint ezzel a lépésével csak olcsó munkaerőhöz akar jutni, ahelyett, hogy kisegítené a munkanélkülivé vált állampolgárokat. Továbbá azt is hozzátette, hogy a migránsok be sem tartják a kijárási korlátozásokat, ami miatt még inkább veszélyeztetett helyzetbe kerül az ország a járványidőszakban.

Molteni arról is beszámolt, hogy a folyamat nem újdonság és a baloldal 2012 és 2018 között 700 ezer illegális bevándorló előtt nyitotta meg az országhatárokat, akik „szellemekként” mindennemű integráció nélkül bolyongtak az országban és 3 eurós órabérért dolgoztatták őket. Luciana Lamorgese belügyminiszter most a járványhelyzet miatti „szükséges egészségügyi biztosítékokra” hivatkozva ezeknek a bevándorlóknak szeretne amnesztiát adni és integrálni őket az olasz munkapiacba. Az Adnkronos ügynökség arra is rámutat, hogy a terv bár első ránézésre korlátozott időre biztosítana tartózkodási engedélyt, egyik klauzulája értelmében, amennyiben a bevándorló fel tud mutatni egy munkahelyet, az engedély automatikusan munkaügyi tartózkodási engedéllyé alakul és szerződésfüggően a korlátozott időtartamon túli tartózkodást is biztosíthat.

Paolo Grimoldi, az Északi Liga alelnöke szerint az intézkedés „több százezer munkahelyet vesz el az olasz munkanélküliektől” – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.