Fasisztának nyilvánították a nyitott határok ellen szólókat

Egy publicista szerint Svédországban fasisztának bélyegzik azokat az újságírókat, akik ellenzik a tömeges bevándorlást. Asa Linderborg korábban 11 évig dolgozott az Aftonbladet című napilap kulturális szerkesztőjeként. A svéd állami rádióban pedig „szélsőjobboldalinak” titulálják a nem balliberális hírforrásokat, amelyek munkatársai ellenzik a migránsok integrációját.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 07. 22. 20:44
null
Stockholm, 2015. szeptember 12. Egy rendőr tájékoztatja a stockholmi pályaudvarra érkező illegális bevándorlókat 2015. szeptember 12-én. Ezen a napon mintegy 250 migráns érkezett vonattal a svéd fővárosba. (MTI/EPA/Jonas Ektsromer) Fotó: Jonas Ektsromer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Linderborg 2009 és 2019 között kulturális szerkesztőként dolgozott az Aftonbladet című svéd napilapnál. Szerinte a szerkesztőségben létrehozták az elfogadható vélemények szűk keresztmetszetét, amelyben fasisztának bélyegezték azokat, akik nem értettek egyet a balliberális befogadási ideológiával.

„Mindenkit, aki a nyitott határok (politikája) ellen volt, vagy nem akart az integrációról beszélni, fasisztának nyilvánítottak” – mondta Asa Linderborg a Nyheter Idag című lapnak adott interjúban.

Hozzátette: „A kultúrbalosok számára nehézséget okoz, hogy progresszív válaszokat adjanak azokra a kérdésekre, amelyekről a jobboldaliak szerint beszélni kell. Olyankor könnyebb azt mondaniuk, hogy 'erről inkább ne is beszéljünk!'” – mondta a publicista. Azt is kifejtette, hogy a svéd állami rádió 2013-ban „szélsőjobboldali újságként” hivatkozott a Nya Tider (Új Idők) című napilapról, amelyben ő is publikálta bevándorlásellenes nézeteit.

A migrációs válság kezdete, 2015 óta a svéd balliberális média a Löfven-kormány által követett nyitott határok és a tömeges migráció támogatását sulykolja. Svédország hivatalos Twitter-feedjén, amelyet minden héten más-más svéd állampolgár „szerkeszt”, 2016-ban olykor már obszcén módon sértő bejegyzések jelentek meg, ha valaki a nyitott határokat kritizálta.

Az elmúlt években jelentősen csökkent a migráció támogatottsága Svédországban a migránsok által elkövetett erőszakos cselekmények hatására. Az embereknek nem tetszik, hogy a migránsok befogadása egyre több pénzébe kerül az államnak. Néhány balliberális sajtóorgánum azonban továbbra is támogatja a nyitott határokat, és nem okoz számukra lelkifurdalást, hogy rasszistának állítsák be ideológiai ellenfeleiket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.