Fátimába zarándokolt Matteo Salvini, a Liga vezetője

Az olasz politikus nem először tesz nyilvánosan tanúbizonyságot keresztény hitéről.

2021. 06. 03. 21:32
TAJANI, Antonio; CONTE, Giuseppe; SALVINI, Matteo
Róma, 2020. július 4. Matteo Salvini szenátor, az olasz ellenzéki Liga párt vezetõje érkezik az Együtt Olaszországért és a munkáért! címmel meghirdetett kormányellenes tüntetésre Rómában 2020. július 4-én. A Matteo Salvini vezette Liga, a Giorgia Meloni elnökölte Olasz Testvérek (FdI) és az Antonio Tajani alelnök vezette Hajrá Olaszország (FI) a járványkorlátozások feloldása óta második alkalommal szólítják a fõvárosba híveiket kormányellenes tüntetésre. A szervezõk a Giuseppe Conte vezette kormány leváltását, azonnali választásokat és mindenekelõtt a járványválsággal szembeni gazdasági stratégiát sürgetnek. MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami Fotó: Giuseppe Lami
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fátimába zarándokolt Matteo Salvini, a Liga elnöke. Az utazás békés pillanatairól Facebook-oldalán közölt fotókat, majd rövid üzenetet látogatása céljáról.

Ezen a szent helyen megnyugszik az ember szíve

– kezdi a szentély előtt rögzített videóüzenetében.

Matteo Salvini szenátor, az olasz ellenzéki Liga párt vezetője érkezik az Együtt Olaszországért és a munkáért! címmel meghirdetett kormányellenes tüntetésre Rómában 2020. július 4-én. MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

A hívő emberekért fohászkodtam, önmagamért, gyermekeimért, barátaimért, Olaszországért és az olaszokért. Ma is békére lel a szív ezen a csodálatos helyen, ahol sok évvel ezelőtt a Szűzanya megjelent a pásztor gyermekeknek

– idézi a hely hangulatát a Liga elnöke, aki az Istenanya oltalmába helyezte az országát és népét. Nem ez az első alkalom, hogy Salvini lelki élményeiről, hitéről és Mária tiszteletéről tanúságot tesz: utazásai alkalmával többször keresett fel Mária-szentélyeket és osztott meg fotókat. Ez alkalommal rózsafüzér ajándékkal tért vissza, melyet a szerdai találkozón adott át jobboldali koalíciós partnereinek.

Mint sok más bejegyzés, ez sem kerülte el a sajtó figyelmét. A meghitt, békés lelki élmény megörökítése éles szócsatákat váltott ki. Rágalmak tömkelege érte Matteo Salvinit, akit immár évek óta azzal vádolnak, hogy vallási szimbólumokat használ fel politikai konszenzusának kiszélesítésére. Az olasz közéletből ugyanis régóta száműzték a kétezer éves keresztény múltat idéző tárgyakat: a keresztet, a rózsafüzért és a Bibliát, valamint a hitéletre vonatkozó bármifajta utalást. Mintha főbenjáró bűn lenne az ember transzcendens dimenziójáról szót ejteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.