Felborult egy migránsokat szállító csónak

Felborult egy legalább ötven migránst szállító csónak a Földközi-tengeren, Líbia partjaitól nem messze szombaton – közölte az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és a líbiai parti őrség.

Forrás: MTI2019. 09. 29. 9:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ajúb Gasszim, a líbiai parti őrség szóvivője elmondta, hogy a hajótörés az észak-afrikai ország nyugati részén található kikötőváros, Miszráta közelében történt. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e áldozatai a balesetnek.

A tengeren átkelőket segítő, Alarm Phone nevű szervezet úgy tudja, hogy egy másik, 56 migránst szállító hajó is veszélyben van a Földközi-tengeren. A csoport segélyhívást kapott a hajó utasaitól, akik elmondták, hogy néhány nappal korábban hagyták el Líbiát, és segítségre várnak.

A menekültügyi főbiztosság becslése szerint körülbelül 50 ezer menekült tartózkodik Líbiában, jelentős részük a Földközi-tengeren keresztül Európába szeretne jutni.

Az észak-afrikai ország Moammer Kadhafi néhai diktátor 2011-es megbuktatása és meggyilkolása után káoszba süllyedt, és területének jelentős részét egymással vetélkedő milíciák igyekeznek ellenőrzésük alá vonni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.