Feljelentést tett három ember ellen a lemondott FPÖ-elnök

Feljelentést tett három személy ellen Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) korrupciós botrányba keveredett, lemondott elnöke – jelentette az APA osztrák hírügynökség pénteken.

Forrás: MTI2019. 05. 24. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus szerint az illetőknek vélhetőleg közük volt az Ibiza-videó néven ismertté vált anyag előállításához. A felvételen, amelyet a Spiegel és a Süddeutsche Zeitung című német lap hozott először nyilvánosságra, a szabadságpárti politikus két éve a spanyolországi Ibiza szigetén a 2017-es választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy ausztriai befektetésre készülő, magát dúsgazdagnak valló orosz nőnek.

Strache nem árulta el, hogy pontosan mivel vádolta a feljelentett személyeket.

„A továbbiak tisztázása a nyomozó hatóságok feladata” – mondta.

A bukott alkancellár szerint mások is közreműködhettek a botrány kirobbantásában. Strache hangsúlyozta, hogy a „jogtalanul és titokban felvett videó” célja az volt, hogy az „elképzelhető legnagyobb kárt” okozzák vele. A politikus jelezte: nem tart attól, hogy újabb kompromittáló felvétel vagy hanganyag kerül nyilvánosságra róla.

A volt FPÖ-elnök rámutatott, hogy az Ibiza-videót egyfajta színészi helyzetgyakorlatként kell értelmezni, amelynek során az asszociációs játékhoz hasonlóan szabadon megfogalmazta felmerülő gondolatait, „amelyek ostobák, és kiváltképpen a politikai színtéren teljesen elfogadhatatlanok voltak”.

Strache kiemelte, hogy minden politikus ismeri ezeket az asszociációs játékokat, ha arról gondolkodik, miként valósíthatná meg pártja politikai céljait, növelhetné megjelenését a médiában, vagy tehetne szert szövetségesekre a gazdasági szférában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.