Felrobbant egy rakétahajtómű egy észak-oroszországi katonai lőtéren

Felrobbant egy rakéta sugárhajtóműve tesztelés közben egy katonai lőtéren az észak-oroszországi Arhangelszk megyében csütörtökön, a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint két ember életét vesztette, négyen pedig megsérültek.

Forrás: MTI2019. 08. 08. 18:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy folyékony hajtóanyagú rakéta hajtóműve robbant fel. A tárca közleménye szerint káros anyag nem került a légkörbe, a sugárzás szintje normális.

Az incidens Szeverodvinszktől 30 kilométerre történt. A 185 ezres város polgármesteri hivatala azt közölte, hogy a településen a háttérsugárzás szintjének rövid idejű növekedését észlelték, de később visszaállt a normális szintre. Valenytin Magomendov, a helyi polgári védelem parancsnoka szerint a sugárzás jelenleg nem haladja meg az óránkénti 0,11 mikrosievertet, a maximálisan megengedett 0,6 mikrosivertes szint mellett.

Igor Orlov, Arhangelszk megye kormányzója közölte, hogy a helyszínre légi mentőket küldtek, és a régió kórházai felkészültek a sérültek fogadására. Hétfőn egy hadianyagraktár robbant fel a szibériai Krasznojarszki terület acsinszki járásában. A feltehetően emberi mulasztás miatt bekövetkezett balesetben egy ember életét vesztette, nyolc pedig megsérült. A raktár 20 kilométeres körzetéből több mint 16 ezer embert telepítettek ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.