Felrobbantotta magát Tuniszban egy bekerített terrorista, hogy elkerülje a letartóztatást

Felrobbantotta magát egy terrorizmussal gyanúsított 23 éves férfi kedden Tuniszban, hogy elkerülje elfogását – közölték a hatóságok szerdára virradó éjjel, négy nappal a tunéziai fővárosban elkövetett öngyilkos merényletek után. A helyi média beszámolói szerint a gyanúsított azután léptette működésbe a testére erősített robbanómellényt, hogy a biztonsági erők őt üldözőbe vevő tagjai bekerítették egy villamosmegálló közelében.

Forrás: MTI2019. 07. 03. 6:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szufján Zag, a tunéziai belügyminisztérium szóvivője a rendőrségi akció után azt mondta, hogy az Ajmán Szmiri nevű férfi a terroristacsoport magas rangú és rendkívül veszélyes tagja volt.

A helyi média beszámolói szerint Szmiri azután léptette működésbe a testére erősített robbanómellényt, hogy a biztonsági erők őt üldözőbe vevő tagjai bekerítették egy villamosmegálló közelében.

A terrorista a helyszínen életét vesztette, más áldozata nincs az incidensnek – közölte a belügyminisztérium.

Múlt csütörtökön gyors egymásutánban két öngyilkos robbantást követtek el Tunisz belvárosában. A kettős merénylet négy embert megölt, további nyolcat pedig megsebesített.

A támadásokra válaszul a tuniszi hatságok megszigorították a biztonsági intézkedéseket, és rajtaütéseikben szombatig 25 terrorizmussal gyanúsított személyt vettek őrizetbe.

Tunézia az elmúlt években szélsőséges támadások egész sorát élte meg, és ezek legtöbbjének elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

Az észak-afrikai országra széles körben úgy tekintenek, mint amely a 2010-11-ben lezajlott, úgynevezett arab tavasz egyetlen demokratikus sikertörténetévé vált, ugyanakkor válságba került a gazdaság lassulása és a szociális hátterű tiltakozások miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.