Felszámolták a Neuköllnt rettegésben tartó radikális baloldalt

Mintegy 700 rendőrt kellett kivezényelni Berlin Neukölln nevű, jelentős részben migránsok lakta kerületébe pénteken, hogy megfékezzék egy radikális baloldali csoport utcai randalírozását. A magukat szindikátusnak nevező anarchisták évek óta nem fizettek lakbért egy önkényesen elfoglalt lakóépület használatáért, majd kukákat gyújtottak fel és petárdákat dobtak a kilakoltatásukra érkezett rendőrökre – írja a V4NA Hírügynökség a Berliner Zeitungra hivatkozva.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 08. 08. 18:04
null
Radikális baloldaliak randalírozása Neuköllnben Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utcai barikádokat állítottak fel, petárdákat dobáltak és utcai szemeteskukákat gyújtottak fel a magukat Keizkneipe Szindikátusnak nevező anarchisták pénteken, Berlin Neukölln városrészében, ahol különösen sok arab, török és kurd migráns él.

Radikális baloldaliak randalírozása Neuköllnben
Fotó: V4NA

A radikális baloldaliak a rendőrségi fellépés ellen tiltakoztak, akik azért érkeztek a helyszínre, hogy megfékezzék a környéken lakókat évek óta terrorizáló önkényes házfoglalókat, akik két éve nem fizették a lakbért.

Pénteken mintegy 200-an vonultak az utcára, vezetőjük egy hangosbeszélőn keresztül uszított az intézkedő rendőrök ellen „disznó zsaruk, takarodjatok a környékünkről!” és hasonló radikális baloldali jelszavakat kiabálva.

Az összecsapás során a rendőrök 44 anarchistát letartóztattak, miközben 6 rendfenntartó megsérült.

A Berliner Zeitung szerint a német főváros szociáldemokrata-zöld városvezetése évek óta tehetetlenül nézte a nagyrészt munkanélküliekből álló, drogkereskedelemből élő csoport működését, amely a berlini radikális baloldaliak ismert gyülekezőhelyének számított.

A Keizkneipe Szindikátust 1985-ben alapították, eredetileg a punkzenét kedvelők romkocsmájaként, amely később a német szélsőbaloldaliak kedvelt találkozóhelyévé vált. A bázisukról kitelepített radikális baloldaliak szombatra újabb tüntetést hirdettek meg Berlinben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.