Felszökött a frankfurti repülőtér nyeresége

Az utasforgalom emelkedésének és a külföldi üzletrészekből származó bevételeknek köszönhetően erősen emelkedett a frankfurti repülőtér bevétele.

Forrás: MTI2019. 03. 19. 22:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Frankfurter Flughafenbetreiber Fraport kedden közölte, hogy az utasforgalom közel 8,5 százalékkal 69,5 millióra emelkedett. A nettó nyereség mintegy 44 százalékkal 474 millió euróra, a működési eredmény pedig 12,5 százalékkal 1,1 milliárd euróra nőtt.

A nyereség növekedéséhez jelentősen hozzájárult, hogy a Fraport 76 millió euróért eladta a hannoveri repülőtérben birtokolt részesedését a brit iCon Infrastructure pénzügyi befektetőnek.

A konszern bevétele 19 százalékkal 3,5 milliárd euróra emelkedett. A növekmény kétharmada a konszern külföldi üzletrészeiből származó bevételnek volt köszönhető. Különösen a brazil és a görög repülőterek hozzájárulása volt jelentős.

A frankfurti repülőtéren tavaly 8 százalékkal 69,5 millióra emelkedett az utasforgalom, és ez már nagy zsúfoltságot, a biztonsági ellenőrzés számára pedig komoly gondokat okozott. Az idén már csak 2-3 százalékos növekedésre számítanak és a hangsúlyt a minőségre helyezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.