Fényes nappal akarta megerőszakolni a nőt New York Cityben

New York Cityben egyre rosszabb a helyzet a bűnözéseket illetően, és ezt jól példázza a mostani eset is. A minap egy nőt egy Upper East Side-i metróállomáson letepert egy férfi a földre, majd megpróbálta megerőszakolni. New York Cityben a tarthatatlan helyzet miatt sokan már a költözést tervezik, csakúgy, mint Chicagóban – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 09. 01. 16:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York Cityben elitnek számító Upper East Side negyedben szombaton megdöbbentő incidens történt. Egy metróállomáson egy fiatal nőt hirtelen letepert egy férfi, majd megpróbálta megerőszakolni – a támadásról sokkoló felvétel készült.

Az incidensnek számos tanúja van, akik közül azonban senki sem avatkozott közbe direkt módon, csupán szavakkal figyelmeztették a férfit, aki ezek hatására lemászott a nőről, majd elment. A támadásról megjelent felvételen egy olyan szemtanú is látszik, aki csak nézte, hogy mi történik éppen.

Mindez, ahogyan azt már említettük, az Upper East Side-on történt, New York City egyik legelőkelőbb negyedében, így még durvább az eset. Nem teljesen meglepő azonban, mivel a koronavírus és a zavargások közepette nagy mértékben nőtt a bűncselekmények száma a metropoliszban.

A bűnözés pedig nem kíméli az elitnegyedeket sem. A szomszédos Upper West Side-on hasonlóan szörnyű kép bontakozik ki. Onnan már költöznek el a családok, mivel a közbiztonság rohamosan romlik, a demokrata polgármester, Bill de Blasio pedig nem tesz semmit a helyzet javításáért.

Több édesanya is arról számolt be a New York Postnak, hogy áldatlan állapotok uralkodnak az utcán, amelyet a gyerekeknek nap mint nap látniuk kell. Viszont nincs minden családnak lehetősége arra, hogy elköltözzön, de aki teheti, az már kifelé kacsintgat az Upper West Side-ról. A negyed utcáin hajléktalanok fekszenek, van olyan, aki fényes nappal végez önkielégítést, az pedig már csak a jéghegy csúcsa, hogy egy iskolai játszótérhez közeli hotelben elítélt pedofilokat szállásoltak el.

Hasonlóan apokaliptikus helyzet bontakozik ki Chicago belvárosában is, ahonnan az emberek már szintén menekülnek. A városban számtalanszor kerül sor erőszakos, szélsőséges tüntetésre és bolti fosztogatásra, ezek ellen pedig nem tesz semmit a város demokrata polgármestere, Lori Lightfoot.

A városvezetőt többen hibáztatják a helyzet miatt, az egyik chicagói lakos, Charlie Ragusa szerint Lightfootnak az lett volna a dolga, hogy megvédje a várost, ezt azonban nem tette meg. Ennek az lett a következménye, hogy a férfi már fél esténként az utcán sétálni, ez azonban nem normális, állítja.

Egy nővér arról beszélt a Chicago Tribune-nek, hogy még soha nem kellett annyira aggódnia a biztonságáért, mint manapság. Ezzel pedig sokan vannak így, a bűncselekmények növekedése és a zavargások miatt egyre többen igyekeznek elhagyni a várost.

Ezt támasztják alá az ingatlankereskedők is. Rafael Murillo elmondta, hogy sokkal gyorsabban terjed ez a trend az emberek között, mint azt gondolták. Ebben közrejátszik a járvány is, hiszen a lakosok sok időt töltenek otthon, ehhez pedig megfelelő környezetben szeretnének élni.

Erre a jelek szerint Chicago belvárosának emeletes házai nem alkalmasak. A megjelent felvételek szerint a tüntetések itt is gyakran válnak erőszakossá. Mindemellett jelentős a lövöldözések száma is, az elmúlt hétvégén legalább ötven embert lőttek meg, és tízen meghaltak az összecsapások miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.