Ferenc pápa: Az embereknek és az egyháznak oda kell figyelniük egymásra

Az egyháznak ismét be kell vetnie magát a forgatagba és közelednie kell az emberekhez – fogalmazott Ferenc pápa kedden évvégi hálaadó szentmiséjében a vatikáni Szent Péter-bazilikában.

Forrás: MTI2019. 12. 31. 20:00
Pope Francis leads the Vespers and Te Deum prayer in Saint Peter's Basilica at the Vatican
Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyháznak ismét be kell vetnie magát a forgatagba és közelednie kell az emberekhez – fogalmazott Ferenc pápa kedden év végi hálaadó szentmiséjében a vatikáni Szent Péter-bazilikában.

„Arra vagyunk hivatottak, hogy találkozzunk másokkal, odafigyeljünk az életükre, s meghalljuk segélykiáltásukat” – hangsúlyozta a katolikus egyházfő.

Mint mondta, az embereknek és az egyháznak oda kell figyelniük egymásra és beszélniük kell egymással.

„Ilyen módon a városba és a templomba is friss levegő árad, és az a kívánság, hogy ismét kimenjünk az utcákra, és túllépve a szembenállás és a határok régi logikáján, igazságos és testvéries várost építsünk az együttműködésünkkel” – mondta Ferenc pápa.

Röviddel a keddi szentmise előtt Ferenc pápa felkeresett egy római templomot, hogy részt vegyen egy személyes barátja gyászszertartásán. A katolikus egyházfő január 1-jén a Szent Péter-bazilikában tartott misével fogja beharangozni az újév kezdetét. Január 1-je a katolikus egyházban egyben a béke világnapja is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.