Ferenc pápa elítélte az erősödő antiszemitizmust

A pápa üzenetében „nem csupán a tolerancia, hanem a kölcsönös tisztelet megteremtését” követeli a különböző vallások között.

Magyar Nemzet
2019. 05. 16. 9:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megbélyegezte az erősödő antiszemitizmust a Katolikus–Zsidó Kapcsolatok Nemzetközi Bizottságához (ILC) intézett tegnapi üzenetében Ferenc pápa, aki szerint a zsidóság ismét ezzel az „aggasztóan újjáéledő jelenséggel” kénytelen szembenézni. A Kathpress osztrák katolikus hírügynökség jelentése szerint az egyházfő általános audienciájának végén az ILC képviselőinek nyújtotta át levelét, amelyben egyúttal méltatta a szervezet elkötelezettségét a menekültek ügye és a jó katolikus–zsidó párbeszéd mellett, valamint a keresztényüldözés ellen.

– A mi erőnk a találkozás csendes energiájában, nem a szélsőségességben rejlik, amely ma bizonyos területeken fellángol és csak konfliktusokhoz vezet. Aki a párbeszédet keresi, nem téved – olvasható a Vatikán által nyilvánosságra hozott szövegben. A pápa üzenetében „nem csupán a tolerancia, hanem a kölcsönös tisztelet megteremtését” követeli a különböző vallások között. A keresztény–zsidó párbeszéd már jó gyümölcsöket hozott, de tovább kell erősíteni – írta.

Az ILC – amely a Szentszék zsidókkal való kapcsolatokért felelős bizottságának és a Vallásközi Kapcsolatok Zsidó Nemzetközi Szervezetének közös fóruma – ezúttal Rómában tartja immár 24. konferenciáját.

Aggasztóan újjáéledő jelenséget említett a katolikus egyházfő
Fotó: Reuters

A ma befejeződő találkozó mottója ez: „Népek, eszmék és határok változóban.” Mint Kurt Koch svájci kúriai bíboros a SIR olasz katolikus hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, azért választották ezt a témakört, mert a migráció nagy téma Európában és az antiszemitizmus növekvő jelenség a földrészen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.