Ferenc pápa lázas volt, de a vizsgálatok eredménye negatív

A pápa jövő hétig kórházban maradhat, nem kizárt, vasárnap a kórteremből mondja el a déli imádságot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 08. 16:02
FERENC ppa
Róma, 2021. július 8. Apáca imádkozik a római Gemelli-klinika elõtt 2021. július 8-án, ahol Ferenc pápát négy nappal ezelõtt megmûtötték. A 84 éves egyházfõnek vastagbél-divertikulózis, más nevén bélfali sérv miatt volt szüksége az operációra, a Vatikán tájékoztatása szerint Ferenc pápa jól van és várhatóan egy hétig marad kórházban. MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi Fotó: Massimo Percossi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmúlt a láza Ferenc pápának, akinek minden vizsgálata negatív lett a szentszéki szóvivő csütörtöki közleménye szerint, amely az egyházfő ötödik kórházi napjáról számolt be. A szokás szerint délben kiadott újabb vatikáni információk szerint Ferenc pápa nyugodtan töltötte az éjszakát, segítség nélkül táplálkozik és mozog. Szerda este az egyházfő átmenetileg lázas volt, de az azt követően végzett rutinvizsgálatok eredménye negatív volt. Többek között CT-vizsgálatot végeztek Ferenc pápa mellkasán és hátán.

Apáca imádkozik a római Gemelli-klinika előtt 2021. július 8-án, ahol Ferenc pápát négy nappal ezelőtt megműtötték
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

A szentszéki közlemény hangsúlyozta, hogy a pápa kórterméből üdvözletét küldte a kórház gyermekonkológiai, valamint idegsebészeti osztályán kezelt kis pácienseknek. A pápa együtt érez mindenkivel, aki szenved, beteg, és gondoskodásra van szüksége – olvasható a közleményben. A 84 éves Ferenc pápán vasárnap este tervezett műtétet hajtottak végre divertikuláris vastagbélszűkület miatt. A betegség idős embereknél nem ritka, fájdalmat, felfúvódást, gyulladást és elégtelen bélmozgást okozhat. A műtét óta Ferenc pápa a Gemelli-kórház tizedik emeletén található, úgynevezett „pápai kórteremben” lábadozik. Két ápoló segíti a kórházból kiszivárgott információk szerint. Korábbi sajtóértesülések szerint Ferenc pápa még a jövő hétig kórházban maradhat. Ha Ferenc pápa a vasárnapot is kórházban tölti, nem kizárt, hogy a déli Úrangyala-imádságot a Gemelli ablakaiból mondja majd el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.