Ferenc pápa: Mindenki férhessen hozzá a vakcinához!

Az egyházfő szerint a vírus variánsai közé tartozik az individualizmus, a nacionalizmus és a piac.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 08. 17:19
Ecumenical prayer for Peace Meeting in Rome
Ferenc pápát egyre több helyről illetik éles kritikával Fotó: FABIO FRUSTACI Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa a koronavírus elleni oltóanyagok szabadalmának a felfüggesztése mellett foglalt állást szombaton. – Mindenkinek biztosítani kell, hogy hozzáférhessen a vakcinához – mondta a katolikus egyházfő a Vax Live nevű jótékonysági koncert nézőihez címzett videóüzenetében. A koncert célja, hogy megünnepelje a reményt, amelyet a koronavírus elleni vakcinák jelentenek az embereknek, és támogassa az oltóanyagok eljuttatását a rászorulókhoz.

Üzenetében Ferenc pápa kiemelte: a társadalomnak olyan gyógyírra van szüksége, amely nemcsak a tüneteket, hanem a baj gyökereit is kezelésbe veszi. – A beteg gyökerek közé tartozik az individualizmus vírusa, amely közönyössé teszi az embereket mások szenvedésével szemben – hívta fel a figyelmet. – Ennek a vírusnak az egyik variánsa a nacionalizmus, amely megakadályozza például az oltóanyagok nemzetközi elosztását. Egy másik variánsa az, amikor a piac vagy a szellemi tulajdon törvényeit feljebbvalónak tartjuk a szeretet és az emberiség egészségének a törvényeinél – tette hozzá.

A katolikus egyházfő egy befogadó, igazságos és fenntartható gazdasági modell szükségességét hangsúlyozta. – A világjárvány mindannyiunkat válságba taszított, de nem szabad elfelejtenünk, hogy nem leszünk már ugyanazok, mint a krízis előtt – mutatott rá. – Vagy jobban, vagy rosszabbul jövünk ki belőle – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.