Fertőzött ápolókat és orvosokat dolgoztatnak Angliában

Pánikban a brit egészségügy, nem tudják kézben tartani a vírushelyzetet – olvasható a 888.hu oldalán.

Forrás: 888.hu2021. 01. 08. 14:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pozitív teszteredményük ellenére is kötelező munkába állniuk az egészségügyi dolgozóknak több mint tucatnyi brit ápolóotthonban. Ellenőrök azt is mondták, hogy bizonyos intézményekben egyáltalán nem megfelelő a fertőzés szabályozása.

Mindez éppen akkor derült ki, amikor ezekbe az ápolóotthonokba tervezik átirányítani a betegeket a kórházakból, hogy több ágy felszabaduljon a koronavírussal fertőzött betegek számára.

Kezdenek ugyanis újra megtelni a kórházak a vírus új mutációjának megjelenése óta.

Át akarják szállítani a koronavírussal nem fertőzött betegeket olyan intézményekbe, ahol még a személyzet is fertőzött.

Ez persze nem minden ápolóotthonra igaz, azok védelmében a Nemzeti Ápolási Szövetség elnöke, Nadra Ahmed nyilatkozott a BBC Radio 4 Today című műsorában. Azt mondta, persze szeretnének segíteni az NHS-nek (ez lényegében a brit ANTSZ és NNK), de ezt csak úgy tehetik meg, ha ezzel nem veszélyeztetik az intézmények lakóit az esetleges fertőzéssel. Tehát biztosnak kell lenniük abban, hogy a hozzájuk szállított beteg nem fertőzheti meg a többieket.

A helyzet azonban nagyon súlyos a szigetországban: az NHS adatai szerint már több mint 30 000 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

A teljes cikk a 888.hu oldalán olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.