Francia koronavírusos betegeket kezelnek majd Csehországban

Koronavírussal fertőzött francia betegeket fognak gyógyítani Csehországban – jelentette be vasárnap Andrej Babiš cseh miniszterelnök a közszolgálati televízióban.

Forrás: MTI2020. 04. 05. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Franciaország a segítségünket kérte, s a kormány eleget tett a kérésnek” – mondta Babiš az interjúban.

„Összesen 14 kórházi helyet ajánlottunk fel” – jegyezte meg Babiš. Kifejtette, hogy az első hat francia beteget néhány napon belül várják a brünni egyetemi gyakorló kórházba.

Franciaország a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban súlyos gondokkal küzd a kórházak kapacitása tekintetében. Több francia beteget már korábban Németország is átvett.

Andrej Babiš felhívta a figyelmet arra, hogy Csehország már korábban is segített néhány európai uniós tagállamnak, például védőfelszereléseket szállított Szlovéniába, Olaszországba vagy Spanyolországba. „Szolidárisak vagyunk az Európai Unión belül” – szögezte le.

A miniszterelnök az interjúban megerősítette, hogy a kormány mérlegeli néhány korlátozás enyhítését. A kormány a jövő csütörtöktől kezdve engedélyezheti például a papírboltok, vagy a munkaruhákat, gyermektextilt, lábbelit, építőipari kellékeket árusító üzletek megnyitását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.