Franciaországban hamis oltási igazolvány ügyében indult vizsgálat

Emmanuel Macron francia elnök a hét elején még szigorúbb egészségügyi rendszabályokat jelentett be.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 18. 9:53
null
Párizs, 2021. március 19. Üres gyaloghídon sétál egy nõ a párizsi Eiffel-torony közelében 2021. március 19-én, amikor tömegesen utaznak a francia fõvárosban élõk a vidéki országrészekbe. A koronavírus-járvány megfékezésére száz francia megyébõl tizenhatban, köztük a francia fõvárosban éjfélkor lép életbe a harmadik lezárás, amelyet legalább négy hétre rendelnek el. MTI/EPA/Ian Langsdon Fotó: Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban hamisított koronavírus elleni védőoltást igazoló dokumentumok ügyében indult vizsgálat – közölték szombaton a hatóságok.

Franciaországban tovább korlátoznak a koronavírus-járvány fellángolása miatt
Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

Hat ember ellen folyik nyomozás – számolt be szombaton a France Info francia műsorszolgáltató igazságügyi körökre hivatkozva. Két személy már őrizetben van.

A Le Monde című napilap szerint a gyanúsítottak közül négyen szerezték be a hamis igazolásokat. Két embert azzal gyanúsítanak, hogy hamis oltási bizonyítványt vásárolt.

Emmanuel Macron francia elnök a hét elején még szigorúbb egészségügyi rendszabályokat jelentett be a koronavírus-járvány országon belüli fellángolása miatt. Jelentősen kibővítik a negatív PCR-teszt, a védőoltás vagy a betegségből való felépülés bizonyítási kötelezettségét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.