Franciaországban tiltják az iskolai dolgozók tesztelését

Míg Emmanuel Macron az iskolák újranyitása kapcsán arról beszélt, hogy nem fognak veszélybe sodorni egyetlen iskolai dolgozót sem, nyilvánosságra került egy sajtóközlemény, melyben az egyik francia város polgármestere azt sérelmezi, hogy az állam megtiltotta, hogy koronavírus tesztet ajánljanak fel az iskolai és bölcsődei dolgozóknak.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 05. 06. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már egy hét sincs hátra a franciaországi iskolák újranyitásáig, mégis egyre több a bizonytalanság ezzel kapcsolatban. Sok település vezetője ellenzi az intézmények kinyitását. Macron elnök személyesen is ellátogatott egy Párizs közeli település, Poissy egyik iskolájába, ahol a látogatás során ígéretet tett arra, hogy egyetlen tanítót sem sodornak veszélybe az iskolanyitás kapcsán.

Azonban napvilágra került az ország déli részén lévő Béziers polgármesterének, Robert Ménard-nak a sajtóközleménye, melyben leírja, hogy a francia állam nem engedélyezte a város mintegy 800 iskolai és bölcsődei

A város vezetője nem érti a kormány újbóli torpedóakcióját, ami sajnos nem az első eset. A kormány először kijelentette, hogy a textil maszkok teljesen hatástalanok, majd a városnak szinte közelharcot kellett folytatni az állammal azért, hogy életbe léptethesse a szigorított kijárási tilalmat, most pedig ezt az újabb akciót hiúsították meg, mellyel az iskolák dolgozóit védenék meg. Robert Ménard a közleményben leírja, hogy az állam szerint az iskolai alkalmazottak nem számítanak célközönségnek, ezért nem indokolt a teszt elvégzése.

Már csak azért is érthetetlen ez a vélemény, mert a tesztek költségét nem a társadalombiztosító, hanem száz százalékban Béziers városa állná, mégis ellenzi az állam, azzal az indokkal, hogy a tömeges tesztelés nem megfelelő stratégia a koronavírus elleni harcban. Robert Ménard úgy véli, hogy a tesztekkel kapcsolatban most ugyanolyan mellébeszélés folyik, mint ami a maszkok esetében volt és számára elkeserítő, hogy ha egy város vezetője próbál egyedül boldogulni a lakosság védelme érdekében, akkor minden eszközzel megpróbálják megakadályozni.

A Twitter-bejegyzésre Marine Le Pen is reagált a közösségi oldalon, bírálva az államot, mely, ahelyett, hogy összefogná az ország polgármestereit, egész egyszerűen megtiltja nekik, hogy felvegyék a harcot a koronavírus ellen – írja a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.