Genderkáosz uralkodik az amerikai orvostanhallgatók körében

A Kaliforniai Egyetem egyik professzorának bocsánatot kellett kérnie a hallgatóktól, miután a „terhes nők” kifejezést használta – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 07. 29. 17:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem akarom, hogy azt gondolják, hogy az óra alatt sugallni akartam valamit, nagyon megköszönném mindenki nagylelkűségét, ha megbocsátanának nekem. Ismét nagyon sajnálom. Természetesen nem állt szándékomban senkit se megbántani. Azt mondtam, »amikor egy nő terhes«, és ezzel arra utaltam, hogy csak a nők lehetnek terhesek, ezért pedig őszintén elnézést kérek mindannyiótoktól.”

Az egyik, névtelenül nyilatkozó egyetemi hallgató azt mondta, hogy az orvosprofesszorok gyakran kénytelenek bocsánatot kérni azért, amit mondanak, mert „a biológiai nem elismerése transzfóbiának tekinthető”.

Amikor az oktatók a nemekről beszélnek, azt legtöbbször társadalmi konstrukcióként ábrázolják, nem pedig egy biológiai folyamatként, tette hozzá a hallgató. Mint mondta, a transzneműek egészségéről tartott előadáson egy oktató kijelentette, hogy „a nem, a szexuális irányultság és a nemi identitás mind olyan konstrukciók, amelyeket mi hoztunk létre”.

Vagyis az ország legkiemelkedőbb orvostanhallgatóit arra tanítják, hogy az emberek nem kétnemű emlősök, a nem fogalma pedig csupán egy ember alkotta mű – mondta felháborodva a diák.

A professzorok a diák állításai szerint sokszor félnek azoknak a hallgatóknak a véleményétől, akik nem hisznek a nemek biológiájában. Az egyetem pedig online fórumokat rendez, ahol a diákoknak joguk van kijavítani az oktatókat és panasszal élni ellenük. Az orvostanhallgatók petíciót is indítottak, amelyben felszólították a professzorokat, hogy nem megfelelő nyelvezetet használnak. Az egyik professzornak azt rótták fel, hogy a „he” és a „she” névmást használja kérdezés nélkül. Annak érdekében pedig, hogy a professzor változtasson a szóhasználatán, petíciót nyújtottak be, amiben elmarasztalták a „cisznormatív nyelv” használatáért.

Ezek után ez az oktató is kénytelen volt e-mailt küldeni a csoportjának, amiben elnézést kért a bináris nyelvhasználatért.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.