Giorgia Meloni: A magyar mintát követjük

— Az emberkereskedők is tisztában vannak azzal, hogy még nagyobb üzletet tudnak csinálni akkor, ha egy kormány hagyja balra tolódni a bevándorláspolitikáját, nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Giorgia Meloni. A jobboldali Olasz Testvérek elnöke hangsúlyozta: Matteo Salvinivel közösen harcolnak, a nép akaratával ellenszegülve megfogant baloldali kormánynak tehát nagyon kemény ellenzékkel kell szembenéznie.

2019. 09. 23. 9:45
Meloni, Giorgia
A politikus is beszédet mondott a római rendezvényen: egyre nagyobb a pártja támogatása Fotó: Angelo Carconi Forrás: MTI/EPA/Angelo Carconi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor az Atreju rendezvényen elmondott beszédét úgy kezdte: Olaszország hazánknál nagyobb és népesebb is, illetve – ellentétben a magyarral – az olasz nyelvet a világon mindenütt ismerik, éppen ezért nem is érti, miért érdekli egyáltalán az olaszokat Magyarország. Ön szerint mit jelenít meg Olaszországban a magyar kormányfő?

– Számunkra a magyar miniszterelnök egy mintamodell, aki példát statuál­va megmutatja, hogyan lehet emelt fővel állni az európai porondon úgy, hogy közben teljes mellszélességgel megvédi saját nemzetének szuverenitását és keresztény identitását, miközben országa határait is védelmezi a tömeges bevándorlástól, a reálgazdaságot pedig a spekulatív finanszírozástól. Orbán Viktor ezeket a pártom által is magának vallott értékeket vette védelem alá, és hajlandó volt szembeszállni Soros György amerikai milliárdossal is.

A politikus is beszédet mondott a római rendezvényen: egyre nagyobb a pártja támogatása
Fotó: MTI/EPA/Angelo Carconi

– Hogyan vélekedik a szeptember első napjaiban felesküdött baloldali olasz kormány bevándorláspolitikájában bekövetkezett fordulatról?

– Beszéljenek inkább a számok, amelyek világosan azt mutatják, hogy mind­össze néhány nappal a Demokrata Párt és az 5 Csillag Mozgalom koalíciójának eskütétele után drámaian megnövekedett az olasz területen partot érő bevándorlók száma. Ez persze azt jelzi, hogy az emberkereskedők is tisztában vannak azzal: még nagyobb üzletet tudnak csinálni akkor, ha egy kormány hagyja balra tolódni a bevándorláspolitikáját. Másfelől azonban mi határozottan azt az álláspontot képviseljük, hogy a migrációt meg lehet és meg is kell állítani. Mivel Olaszország legnagyobb részben tengeri határokkal rendelkezik, értelemszerűen nem tudunk akadályokat építeni a migrációs útvonalak elzárásának céljával. Az olasz parti őrség és az európai haditengerészet hajóinak bevetése azonban működhetne olyan akadályként, amely elveszi az embercsempészek kedvét az újabb bevándorlók Európába szállításától.

– Elég erős az olasz jobboldal összetartása ahhoz, hogy a jelenlegi kormánnyal szemben alternatívát nyújtson a választóknak?

– Sok közös pontunk van a Matteo Salvini vezette Ligával, sok régióban és önkormányzatban szövetségesek vagyunk és együtt irányítunk. Soha nem fordítottunk hátat a politikai spektrumon elfoglalt jobboldali pozíciónknak, és sosem alkudtunk meg a baloldallal, sem a Demokrata Párttal, sem pedig az 5 Csillag Mozgalommal. Ez a legfőbb oka, hogy egyre inkább növekszünk, támogatásunk fokozatosan nő. Örülünk annak is, hogy a Liga az M5S-sel való koalíciót maga mögött hagyva visszatért jobbközépre. Együtt harcolunk, a nép akaratával ellenszegülve megfogant baloldali kormánynak tehát egy nagyon kemény ellenzékkel kell szembenéznie a parlamentben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.