Görögországban kötelezővé teszik az iskolai maszkviselést

Az elmúlt hetekben megnőtt fertőzésszám miatt a görög hatóságok több, korábban feloldott korlátozást állítottak vissza.

Forrás: MTI2020. 08. 24. 20:39
null
2020.05.11. Budapest Kötelező maszk használat a BKV járatain. Fotó:Kurucz Árpád Forrás: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görögországi iskolákban kötelező lesz az orrot és a szájat elfedő maszk viselete – jelentette be hétfőn az ország oktatásügyi minisztere, aki a koronavírus-fertőzöttek számának megugrásával indokolta a rendelkezést.

Niki Kerameusz leszögezte: mind a diákoknak, mind pedig a tanároknak kötelező lesz a maszk viselete a termekben és egyéb, az iskola területén lévő zárt terekben. A miniszter hozzátette, hogy a szigorítás az osztályok létszámát 17 főre korlátozza.

Görögországban szeptember 7-én kezdődik a tanév. Az elmúlt hetekben megnőtt fertőzésszám miatt a görög hatóságok több, korábban feloldott korlátozást állítottak vissza országszerte.

Vasárnap Görögországban újabb 284 fertőzést regisztráltak, a vírus februári megjelenése óta ez a legmagasabb szám az országban, ahol így összesen 8664 fertőzöttet tartanak számon. A vírus okozta Covid–19-betegségbe a közel 11 milliós országban eddig 242-en haltak bele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.