Gyanús csomagok miatt kiürítették a glasgow-i egyetemet és egy edinburghi bankot

Gyanús postai csomagok miatt kiürítették szerdán a skóciai Glasgow egyetemének fő épületeit és a Royal Bank of Scotland edinburghi központját. Délután a londoni parlament mellett is találtak egy csomagot, de a londoni rendőrség nem sokkal később ezt ártalmatlannak minősítette.

Forrás: MTI2019. 03. 06. 14:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skóciai rendőrség – Police Scotland – tájékoztatása szerint az egyetemnél és a bankban felbukkant csomagokat a két intézmény postázóiban találták.

A Police Scotland délután közölte, hogy a Royal Bank of Scotland épületében fellelt csomagban veszélytelen, főleg reklámjellegű tárgyak voltak, így az itt létesített zárlatot feloldották.

A glasgow-i egyetemen talált csomagon viszont ellenőrzött robbantást hajtottak végre a tűzszerészek, és az egyetem több épülete továbbra is zárlat alatt van, a szerdai előadásokat törölték.

A Police Scotland szerint a lakosságra az ügy nem jelent további kockázatot.

A skót rendőrség közvetve utalást tett arra, hogy az incidens kapcsolódhat az előző nap Londonban talált, postai küldeményekbe rejtett kis hatóerejű, házilagos kivitelezésű gyújtószerkezetek ügyéhez. A Police Scotland részletek nélkül közölte, hogy együttműködik a londoni rendőrséggel a brit fővárosban talált csomagok vizsgálatában.

A Londonban kedden talált gyújtószerkezetek A4-es méretű, megcímzett fehér postai borítékokban érkeztek két londoni repülőtér, a Heathrow és a City irodaközpontjaiba, illetve a hatalmas belvárosi Waterloo metrócsomópont és vasúti pályaudvar postázójába.

A londoni rendőrség beszámolója szerint a szerkezetek a borítékok kinyitása esetén kisebb tűz okozására voltak alkalmasak.

A Londonban fellelt borítékokon ír postai bélyegek voltak, és a feladó címének rubrikájában egy részleges dublini postai cím szerepelt.

Személyi sérülés nem történt, a két londoni repülőtér és a pályaudvar forgalmát az incidens nem érintette.

A londoni rendőrség szerda délután bejelentette, hogy a brit parlament felső kamarája, a Lordok Háza közelében is találtak egy gazdátlan csomagot, a vizsgálat azonban kiderítette, hogy ez a csomag nem adott okot gyanúra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.