Gyártásra kész az új olasz vakcina

A fiúk is sminkelhetik magukat egy texasi iskolában; hónapok óta működésképtelen a római központi temető a járvány miatt. Rendszerszintű rasszizmusról beszélnek Nagy-Britanniában; elkezdődhet a Reithera olasz fejlesztésű vakcina gyártása.

Forrás: mediaworks2021. 04. 23. 18:00
null
Oltóanyagot adnak be egy páciensnek a római Cinecitta filmstúdió területén létesített oltóközpontban 2021. április 20-án Fotó: Andrew Medichini Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fiúk is sminkelhetik magukat, festhetik a körmüket egy texasi iskolában

Egy texasi iskola új és nemsemleges szabályokat dolgozott ki a kötelező ruházatra és külső megjelenésre vonatkozóan. Ezt azért tartották fontosnak, mert az iskola tavaly decemberben az amerikai lapok címoldalaira került, amikor eltiltotta egyik diákját az iskola látogatásától, aki látványosan fejezte ki homoszexualitását. A diák ugyanis feltűnően kilakkozott körmökkel járt órára. A tanintézmény új szabályzata szerint az iskolában nem tesznek különbséget fiú és lány diák között, a szabályok ezentúl mindenkire egyformán érvényesek lesznek, és bárki járhat kilakkozott körmökkel és kisminkelve órára.

Forrás: nbcnews.com

A járvány miatt már hónapok óta működésképtelen a római központi temető

Jelenleg kétezer koporsó vár végső helyének kijelölésére Rómában. Súlyos lelki teher a hozzátartozóknak, hogy nem helyezhetik végső nyugalomra szeretteiket. Halomba összegyűjtve, egy tárolóhelységben várakoznak ezresével a koporsók.

A fővárosiak Virginia Raggi polgármesterhez fordultak, aki azonban kivonta magát a felelősség alól. A tarthatatlan helyzet elkerüléséért a szomszédos tartományok hamvasztókemencéit is igénybe vették.

A helyzet a megnövekedett elhalálozások száma miatt és a temetkezési vállalat személyzetén végigsöprő koronavírus-fertőzés következtében állt be.

Források: roma.repubblica.it, iltempo.it

Nagy-Britanniában ismét felerősödött a rendszerszintű rasszizmussal kapcsolatos vita

Újabb vita robbant ki a brit közösségi média oldalakon a rendszerszintű rasszizmussal kapcsolatban, miután a nemzetközösség háborús áldozatainak sírjait kezelő bizottság nyilvánosan bocsánatot kért azért, hogy Nagy-Britannia nem emlékezett meg megfelelően arról a 350 ezer fekete és ázsiai katonáról, akik az országért harcoltak az első világháborúban.

A bizottság közleménye szerint ennek oka a szigetországban jellemző „átható rasszizmus” és „a még mindig jelenlévő birodalmi magatartás”, amely miatt az első világháborúban elesett több százezer színes bőrű katona nincs név szerint megemlítve az emlékműveken és az emlékiratokban.

A brit közösségi média oldalakon heves vita alakult ki ezzel kapcsolatban. Az egyik oldal az elfeledett katonákat a rendszerszintű rasszizmus újabb bizonyítékaként emlegetik, míg a másik oldalon állók éppen az ellenkezőjét firtatják, szerintük a több mint száz évvel ezelőtt eltemetett katonák ügyét nem lehet egy mai témához, azaz a rendszerszintű rasszizmushoz kapcsolni.

Forrás: rt.com

Oltóanyagot adnak be egy páciensnek a római Cinecitta filmstúdió területén létesített oltóközpontban 2021. április 20-án
Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini

Készen áll a gyártásra a Reithera olasz fejlesztésű vakcina

A római Lazzaro Spallanzani fertőzésekre szakosodott kórház vakcinája a kísérleti fázis harmadik szakaszába érkezett, mely várhatóan nyáron zárul le. Addig is elkezdődhet a gyártás. A főváros közeli Castel Romano székhelyén, valamint a térség kisebb gyógyszergyártóinak közreműködésével indulhat az előállítás, évente 50-100 millió dózis olaszországi gyártását tervezik.

Egyelőre nincsenek hivatalos információk az olasz Draghi-kormány, valamint az európai intézmények vakcináról hozott döntéseiről.

Forrás: money.it

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.