Gyújtóeszközöket hajigáltak a migránsok a görög biztonsági erőkre

Forrás: MTI2020. 03. 11. 21:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnygázzal oszlatták szerda délután a görög biztonsági erők a görög-török határkerítésen át török oldalról gyújtóeszközöket hajigáló migránsokat.

Az illegális bevándorlók emellett megpróbálták ledönteni a határkerítést is. A görög sajtóban megjelent felvételeken látható volt, hogy az este felé több helyen tűz ütött ki, és hallani lehetett a határkerítés felett átlőtt villanó- és könnygázgránátok hangját.

A Kathimerini című napilap a görög vezérkarra hivatkozva arról is beszámolt, hogy állítólag két török F-16-os vadászbombázó az Évrosz határfolyó térségében behatolt a görög légtérbe, s alacsony – mindössze pár száz méteres – magasságban repültek. Az újság feltételezése szerint Ankara így akarja ismét felszítani a feszültséget az utóbbi napok viszonylagos nyugalmát követően. Szerda reggel a tengeren is történt egy kisebb incidens a török parti őrség egyik hajója orral ütközött a görög parti őrség egyik hajója fedélzeti korlátjának Kósz szigetének közelében. A történtekben senki sem sérült meg.

Recep Tayyip Erdoğan szerdán Ankarában a nácikhoz hasonlította a görög határrendészeket, akik fellépnek a Törökországból az Európai Unióba igyekvő illegális migránsokkal szemben, miután az ankarai vezetés február 29-én úgy döntött, többé nem állja útját az Európába igyekvőknek. A török elnök szerint az elmúlt csaknem két hétben körülbelül 150 ezer migráns érkezett a török-görög szárazföldi határhoz. Görögország és Bulgária erre határvédelmének megerősítésével reagált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.