Haditengerészettel a bevándorlás ellen

Ha nem találnak megoldást a problémára, csak karácsonyig akár 7500 ember érkezhet illegálisan a britekhez.

Magyar Nemzet
2020. 08. 08. 9:52
null
Megugrott az Angliába érkező migránsok száma Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brit Királyi Haditengerészet bevetését is kilátásba helyezték tegnap Nagy-Britanniában, miután újabb rekordot döntött a Franciaországból a La Manche csatornán átkelő migránsok száma. Csütörtökön 235, csónakokban érkező bevándorlót fogtak el, tegnap pedig újabb tizenegy ladikban, mintegy száz menedékkérő indult útnak a brit szigetekre.

Chris Philp menekültügyekért felelős brit államtitkár-helyettes szerdán már tárgyalt Franciaországban a súlyosbodó problémáról, de jövő héten ismét Párizsba utazik, hogy nyomatékosan is segítséget kérjen a francia féltől. – Franciaország biztonságos ország. Ez egyszerűen nem mehet így tovább – idézte a sajtó a brit politikust, aki szerint a következő napokban folyamatos lesz az illegális bevándorolók kitoloncolása Franciaország irányába. Csak idén júliusban több mint ezer bevándorló kelt át a La Manche csatornán, ez a májusi és júniusi adatok összegénél is nagyobb szám, miközben a brit hatóságok idén huszonkét embercsempészt tartóztattak le. A London és Párizs közötti bizalmat tovább csökkenti, hogy a britek állítják: ismét a dzsungelként becézett egykori Calais-i sátortáborban gyülekeznek a bevándorlók, ezt azonban a fran­ciák következetesen tagadják.

Megugrott az Angliába érkező migránsok száma
Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

A fagyos és szeles La Manche csatornán egyébként életveszélyes az átjutás, de a nyári jó idő miatt most nagyobb szerencsével érnek partot a menedékkérők. Egy friss tanulmány szerint, ha nem találnak megoldást a problémára, csak karácsonyig akár 7500 ember érkezhet illegálisan a britekhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.