Halálos áldozata is van az indonéziai földrengésnek

Legalább egy halálos áldozata is van annak a földrengésnek, amely vasárnap következett be a kelet-indonéziai Észak-Maluku tartományban.

Forrás: MTI2019. 07. 15. 10:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mentőcsapatok egy női holttestet találtak egy összeomlott ház romjai alatt – közölte a helyi katasztrófavédelem képviselője.

A 7,3-as erősségű földrengés következtében mintegy 160 épület megrongálódott, és több száz embernek szükségszállásokra kellett menekülnie.

Az Amerikai Földtani Intézet (USGS) szerint a rengés központja Ternate-tól, Észak-Maluku tartomány székhelyétől 166 kilométerre délkeletre volt, a fészke pedig 10 kilométer mélyen. Az indonéziai meteorológiai szolgálat adatai szerint a földmozgást hétfő reggelig 52 kisebb utórengés követte.

A egymillió lakosú Észak-Maluku tartomány egyike Indonézia egyik legritkábban lakott területeinek.

A több mint 260 millió lakosú Indonézia a csendes-óceáni Tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkáni kitörések.

Az indonéz szigetvilágban elterülő Szulavézin egy 7,5-ös erősségű földrengést követő szökőár több mint 2200 ember életét oltotta ki tavaly szeptemberben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.