Halálos áldozatokat is követeltek a zavargások Guineaban

A tüntetések az egy héttel ezelőtti elnökválasztás után kezdődtek.

Forrás: MTI2020. 10. 27. 8:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonegy ember meghalt Guineában az egy héttel ezelőtti elnökválasztás után kezdődött zavargásokban – közölte az állami televízió kormányforrásokat idézve.

A halottak között vannak rendőrök is.

Az ellenzék 27 halottról tud.

Az egy héttel ezelőtt, október 19-én tartott elnökválasztáson elsöprő győzelmet aratott a hivatalban lévő Alpha Condé államfő. Condé nagyjából kétszer több voksot kapott, mint kihívója, Cellou Dalein Diallo.

Alpha Condé annak ellenére indult harmadik mandátumáért, hogy az ország alkotmánya értelmében az elnököt csak egyszer lehet újraválasztani. Az államfő szerint azonban az alkotmány módosításáról márciusban tartott népszavazás miatt ismét újraválasztható lett. Ellenfelei szerint viszont törvényt sért azzal, hogy továbbra is hatalmon akar maradni.

A választások után erőszakos tüntetések kezdődtek a nyugat-afrikai országban, Condé újraválasztása ellen tiltakozók sok helyütt összecsaptak a rendfenntartó erőkkel. A hatóságok eddig 243 tüntetők vettek őrizetbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.