Halálos fenyegetéseket kapott a Koránt bíráló politikus

Halálosan megfenyegették a közösségi médiában Norbert Hofert, az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét, miután korábban úgy nyilatkozott, hogy az iszlám szent könyve, a Korán „veszélyesebb, mint a koronavírus” – tájékoztatott a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 06. 18. 21:15
null
Seebarn, 2019. szeptember 23. Norbert Hofert, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét ábrázoló választási plakát Seebarnban 2019. szeptember 20-án. Az elõrehozott parlamenti választásokat szeptember 29-én tartják Ausztriában. A felirat jelentése: Tisztességes. Szociális. Hûséges a hzája iránt. Folytatni a koalíciót hazánk érdekében. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos sértést és fenyegetést, köztük halálos fenyegetéseket is kapott Norbert Hofer, az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, számolt be az APA osztrák hírügynökségre hivatkozva a Kurier honlapja. Az Ausztriában élő muszlimok felháborodását az váltotta ki, hogy Hofer kedden azt mondta: „a Korán veszélyesebb, mint a koronavírus”. A Szabadságpárt elnöke szerint a fenyegetések azt mutatják, hogy az iszlám szent könyvére vonatkozó kijelentései „talán nem voltak teljesen megalapozatlanok”.

Hofer az APA-nak számolt be a válogatott szidalmakról és halálos fenyegetésekről, amelyeket ő, illetve pártja a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon és SMS-üzenetek formájában kapott. Volt, aki „kurafinak” nevezte, mások a politikus halálát kívánták, egy kommentelő szerint pedig „a pokol tüzén fog elégni”. Volt, aki alig burkoltan fogalmazott: „Ne lepődjön meg, ha egy napon holtan találják az utcán.”

Hofer a bevándorlásellenes Szabadságpárt csütörtöki közleményében leszögezte: a halálos fenyegetések ellenére „nem fogom befogni a számat”. A pártelnök rendőrségi feljelentést fontolgat zaklatás miatt – írja a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.