Halálos fenyegetést kapott Bukarestben a magyar tisztségviselő

Asztalos Csabát, a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács elnökét halállal fenyegető felirat jelent meg Bukarestben.

MTI
2021. 04. 09. 17:43
null
Asztalos Csaba Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Asztalos Csabát, a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNDC) elnökét halállal fenyegető felirat jelent meg ma Bukarestben, a belügyminisztérium közelében, a Forradalom tér egyik buszmegállójában – tudatta a Maszol.ro hírportál. Az ismeretlen tettes a hirdetéseknek fenntartott felületre egyebek mellett ezt írta:

„Halál Asztalos Csabára és a CNCD-re. Menjetek Ceausescu után”.

A Maszol megkeresésére Asztalos Csaba nem kívánta különösebben kommentálni a fenyegetést. – Mit mondhatnék? Mi folytatjuk a munkánkat – jelentette ki a CNCD elnöke.

Az esetről szintén beszámoló G4media.ro bukaresti hírportál felidézte, hogy április elsején hasonló tartalmú romaellenes üzenet jelent meg a főváros egy másik buszmegállójában is. A G4Media rámutatott: az Asztalos Csabának címzett halálos fenyegetést megelőzően megszaporodtak Romániában a radikális, legionárius (az egykori román fasiszta szervezet retorikáját idéző), idegengyűlölő üzenetek, amelyek többek közt Maia Morgenstern színművészt, Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkárt és Klaus Iohannis államfőt vették célba.

Asztalos Csaba
Fotó: Facebook

A Forradalom tér elnevezés a kommunista diktatúra bukásához vezető 1989-es decemberi népfelkelésnek állít emléket. A Román Kommunista Párt (PCR) egykori – jelenleg a belügyminisztérium által használt – székházának tetejéről menekült el 1989. december 22-én helikopterrel a nem sokkal később elfogott, egy rögtönítélő katonai bíróság által halálra ítélt és kivégzett Nicolae Ceausescu kommunista diktátor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.